Schone Schijn
29 augustus 2023 - Amstetten, Oostenrijk
De dag begint met bewolking en zo nu en dan wat regen. Niet zoveel als in Tirol, daar zien we alleen de gevolgen va. Het waterpeil in de Donau staat duidelijk hoog. Vlak achter de CP loopt het naar beneden naar de Donau. Daar ligt het fietspad en dat staat hier en daar onder water.
Ons reisdoel voor vanmorgen is de abdij van Melk. Een prachtig voorbeeld van barokke bouwkunst lezen we overal. Nou dat klopt. Wat een pracht en praal. Althans op het eerste gezicht. De gids die de rondleiding geeft, legt uit: Het ziet er kostbaar uit, maar dat is schone schijn. Het is gewoon hout en stucwerk met een heel dun laagje bladgoud. Maar toch, de afwerking en de fresco's zijn wel degelijk echt en moeten veel inspanning gekost hebben. Alles om de gelovigen het idee te geven dat de kerk/abdij de toegangspoort tot de hemel is. En als de toegangspoort al zo mooi is, hoe mooi moet de hemel dan wel niet zijn.
Na de rondleiding de harde realiteit. Onder een grijze hemel met buien rijden we verder. We volgen de Donau stroomopwaarts en vinden een mooie CP die 5-6 kilometer van de Donau af ligt. Volgens de vriendelijke eigenaresse geen zorgen voor natte voeten, we staan hier hoog genoeg.
Jan en Beatrice van der Tuin:29 augustus 2023Mooie abdij, jammer van het weer, wordt vast weer beter!
Jan en Hanneke:30 augustus 2023Super, weer een mooi verhaal van jullie belevenissen. Jammer dat het weer niet zo goed is. Ben benieuwd naar het volgende verhaal.
Simonette:30 augustus 2023Leuk om jullie zo te volgen. Hoe doen jullie dat met het afvalwater? Moet je daar aparte plekken voor zoeken?
Freerk:30 augustus 2023Om de twee à drie dagen is ons schoon water grijs water geworden. Dus daar houden we rekening mee. Een beetje CP heeft wel een afvoerplek en een kraan. Dat checken we altijd in onze favoriete app Park4Night. En we wachten nooit tot het laatste moment. Als t ff kan, dan doen we het 's morgens vlak voor vertrek. Dan rijd je met een gerust gevoel.
Jan en Hanneke:30 augustus 2023Leuk weer een verhaal, zo reizen we met jullie meer. Maar wij lekker droog, binnen natuurlijk, ik neem vanavond een borrel op jullie!
Freerk:30 augustus 2023Het valt met die regen gelukkig reuze mee. En bij ons is binnen ook lekker droog hoor! Proost!
Marjanne:3 september 2023En bij ons is het superzonnig en erg warm in Kos.