Op naar Brugge
20 april 2026 - Les Roches-l'Évêque, Frankrijk
Het erf van de wijnboer was zeer rustig. We hebben heerlijk geslapen. Na het ontbijt zijn we vlot op weg. na een halfuurtje zijn we bijna bij de Loire. We stuiten eerst nog op één van de grootste abdijen van Frankrijk. En het is ook een plus beau village! Inderdaad indrukwekkend grote abdij. We lopen even de eerste binnenplaats op, maar dan hebben we het eigenlijk wel weer gezien. We rijden een stuk langs de Loire, over de rivierdijk. Zo hier en daar is het net alsof je langs de Waal rijdt. We willen niet te dicht bij Parijs uitkomen, dus we gaan bij Tours gelijk alweer van de Loire af en zetten koers naar de Côte d'Opale. Daar willen we morgen aankomen. Dan is hebben we daarna nog een ruime dag om Brugge te bereiken. Goed plan! Aan het eind van de middag spotten we een gratis CP. Een paar kilometer ervoor rijden we langs een een supermarkt met grote wasmachines. Die zijn voor ons, althans eentje ervan dan. De opgespaarde was plus handdoeken en beddegoed gaat in een grote trommel. Drie kwartier later is de was klaar. Nog een half uurtje in de droger en alles kan weer schoon de kast in. De CP stelt niet veel voor, maar we vinden het wel een prima plekje. Aan Le Lour. Let op: dus niet aan La Loire :-)
Morgen willen we de zee weer zien. Dat wordt een reisdag van tegen de vierhonderd kilometer. Dat is goed te doen, mogelijk met een klein stukje tolweg. We gaan het zien! Tot morgen.

Morgen best een wat kilometers maken en dan weer rustig aan doen.
Hebben jullie al plannen voor Brugge?
Goede reis!