Een lekker zonnetje vandaag.

7 april 2026 - Salbris, Frankrijk

De zon schijnt als we wakker worden. Aan de overkant is er al vroeg bedrijvigheid. We staan precies tegenover de gemeentewerf. Daar beginnen ze vroeg. Wij beginnen iets later. Na het ontbijt rijden we in 2 minuten naar de supermarkt. Een Leclerc dit keer. Onze zes, zeven boodschapjes steken schril af tegen de volgeladen boodschappenkarretjes van de Fransen. Pasen voorbij en weer inslaan voor de rest van de week, zo lijkt het.

Ondanks de D en N wegen, schieten we lekker op. We rijden Parijs ten oosten voorbij. Rondom Parijs is het wel wat drukker met hier en daar een file. Het valt onze reuze mee.

Rond lunchtijd zoeken we een parkeerplaats. Park4Night suggereert een parking in het bos van Fontainebleau. Tot onze verbazing is het daar best wel druk. Veel gezinnen, veel Engelsen. Veel van de bezoekers zijn gewapend met een soort opvouwbare matras die als een rugzak gedragen kan worden. Daarmee lopen ze het bos in. Is er een yoga sessie? Is het een sekte waarvoor een dienst wordt gehouden? We smeren snel ons stokbroodje en nieuwsgierig wandelen we met onze boterhammen het bos is. De oplossing van het raadsel van de matrassen blijkt al snel. Op deze plek liggen een flink aantal hele grote keien in het bos. Formaat vrachtauto en tiny house. Er is een soort route uitgezet waarbij je deze rotsblokken kunt beklimmen met je blote handen. Boulderen voor beginners. Het is nu ook duidelijk waar die matrassen voor zijn. dat valt zachter dan de rotsachtige bosgrond.

Na de lunch rijden we nog een flink stuk zuidwaarts om te eindigen in Salbris. We installeren onszelf op de plaatselijk camping. De zon schijnt uitbundig en het is 28 graden! Zelfs eten doen we buiten en om half negen zitten we nog steeds buiten. Het begint te schemeren en nu pas wordt het wat frisjes. Het camperseizoen is nu echt begonnen. Morgen rijden we richting Bergerac. Grote kans dat we op een wijngaard terechtkomen voor de nacht. Maar dat is voor morgen!

1. Linda:
    7 april 2026
    Ohhh heerlijk die temperatuur van 28°. Dat is pas genieten en maakt de vakantie compleet.
  2. Monique:
    7 april 2026
    Mooie omgeving! Heerlijk dat het zulk lekker weer is🍀🌞
  3. Jan en Hanneke:
    8 april 2026
    Super, het vakantiegevoel is er weer! Lekker met de camper en een mooie temperatuur. Nog even naar de supermarkt en weer verder! Goede reis en veel plezier!
  4. Kirsten Seugling:
    Lekker dat zonnetje. 🌞 Hier is het nu ook heerlijk weer. Goede reis vandaag! 😘
  5. Marjanne:
    8 april 2026
    Dat was een heerlijk dagje!
    Geniet weer van de dag vandaag. Hier is het ook lekker zonnig al halen we de 28 graden niet hoor.
  6. Elvira:
    8 april 2026
    Jesus wat ziet dat heerlijk uit 🤯🤯
    Ik heb een collega die meerdere keer in Frankrijk is geweest om te gaan boulderen. Ze vond het daar prachtig!
    Ook hier in Göteborg is het nu lekker zonnig, helaas geen 28 graden 😅