Troyes

19 augustus 2025 - Troyes, Frankrijk

We slapen een klein beetje uit en ontbijten gezellig met z'n vieren. We bespreken elkaars plannen en om een uur of twaalf gaan we op weg; wij naar Troyes, Bauke en Elvira mikken op iets ten noorden van Parijs.

Wij volgen de voormalige Route National 77, ooit nog aangelegd door Napoleon.  Eén lange kaarsrechte weg met hier en daar een dorpje met de nodige rotondes. In anderhalf uur bereiken we een mooie CP vlak voor Troyes. Na de lunch pakken we de fiets en gaan naar Troyes. Behalve een mooie kathedraal heeft Troyes ook een mooi centrum met middeleeuwse sfeer. Dat komt dan vooral door de vele vakwerkhuizen die zeker vanaf de 15e 16e eeuw goed bewaard zijn gebleven. Aan het eind van de middag begint het heel lichtjes te regenen, de donkere wolken voorspellen weinig goeds. We rijden nog bijna droog terug naar de camper. Zodra we binnen zitten, zet de regen echt door. Mooi getimed dus!

Onze eerste regen op deze reis, we gaan zien wat de komende dagen ons brengen. Het blijft warm (negen uur en nog steeds 20 graden met regen). Morgen rijden we verder richting de Jura.

1. Simonette:
    20 augustus 2025
    Ik vind het nadeel van zo'n ontmoeting dat je dan weer afscheid moet nemen!
  2. Mirjam:
    20 augustus 2025
    We weten dat we elkaar binnenkort weer zien.
    Dat is fijn!