De kop is eraf.
13 augustus 2024 - Ressen, Nederland
Eerst moet er nog een halve dag gewerkt worden. Nou ja, door Mirjam dan. Ondertussen zet ik de fietsen op de fietsendrager en leg de kussens op zijn plek.
Met die fietsen is wat vreemds aan de hand: Een paar weken geleden zaten ze er keurig netjes op. Maar vanmorgen klopte het toch weer net niet. Er zat een wielbout tegen de andere fiets aan te schavielen, een trapper zat niet goed. Na een kwartiertje extra "fine tunen" (dat klinkr beter dan "prutsen") zit alles weer naar mijn zin. Eigenlijk is dat elke keer als de fietsen er een tijdje af zijn geweest. Je zou toch zeggen dat er niks veranderd is... Ben benieuwd hoe het de komende keren gaat.
Rond twaalf uur is Mirjam klaar en gaat de werktelefoon uit. Vakantie!
We verhuizen de laatste dingetjes uit en in de koelkast. De buren zwaaien ons uit.
Een kleine kilometer onderweg is al de eerste stop. Lunch. Dat doen we bij het Valkenburgs Meertje. Een uitstekend begin voor het vakantiegevoel.
Eind van de middag komen we aan bij Landwinkel de Woerdt in Ressen. Een mooie winkel. Soort van Ekoplaza maar dan met prachtig mooie, verse produkten en vrolijk personeel met gezond blozende wangen.
Hier zijn we in juli eerder geweest en dat beviel goed. Naast de landwinkel hebben ze een mooie camperplaats in de appel/peren boomgaard.
We gebruiken de schaduw van de bus voor een klein beetje verkoeling, want het is hier ruim dertig graden. Tegen half negen trekt de lucht helemaal dicht en een uurtje later trekt het onweer over. De temperatuur daalt gelijk met meer dan tien graden!
Morgen bijtijds op want dan moeten we om tien uur aan de andere kant van Nijmegen zijn. Afspraak met onze matrassenmeneer voor een nieuwe, extra topper.
Jan en Beatrice van der Tuin:13 augustus 2024Ziet er lekker uit dat weer! Fijn dat vakantie is begonnen. En na 1 nachtje straks heerlijk slapen op jullie nieuwe topper!
Mark:14 augustus 2024Veel plezier, fijne vakantie en tot de volgende blog!
Grote broer:14 augustus 2024Mooie foto's van de dreigende wolken.
Simonette:14 augustus 2024Echt een prachtige foto van die dreigende wolken zeg!