Afscheid van Bretagne
1 september 2024 - Luitré, Frankrijk
Het heeft vannacht stevig geonweerd, met bakken kwam het uit de hemel. Nu bij het ontwaken is het weer droog. Zonder problemen rijden we mooi op tijd weg. De weg van eb en vloed ligt er alweer een uurtje droog bij. Onderweg staan er de nodige auto's op het drooggevallen land geparkeerd.
Veel mensen zijn met een emmertje in de hand bezig met het verzamelen (opvissen?, oogsten?) van allerlei schaaldieren. We halen probleemloos de andere kant en rijden het eiland op. Naar Noirmoutier-en l'île, het enige stadje op het eiland. Op zondag is er markt dus het is er een gezelige drukte. We genieten van de markt, een kopje koffie en de gezellige straatjes.
We vertrekken over de brug. Dat is geen enkel probleem; op het hele eiland staat duidelijk aangegeven waar de uitgang is.
Nu wordt het toch wel langzamerhand tijd om over de route huiswaarts na te gaan denken. De kust van Bretagne hebben we uitgebreid gehad. Dus kunnen we tevreden afscheid nemen van Bretagne. We besluiten om vandaag nog flink wat kilometers te maken. Langs Nantes en Rennes gaat het noordwaarts. Tegen vijven strijken we neer in Luitré.
We wandelen nog even door het dorpje (drie straten) en drinken een biertje in het lokale café. De voetbalwedstrijd Reims-Rennes kan ons niet boeien. We zijn snel weer terug in de camper. Daar wacht ons een mooier uitzicht.
Morgen verder richting Normandische kust. Daar ligt nog wel een stukje, geïnspireerd door Jan en Hanneke, waar we langs willen.

Lekker dagje, ook al hebben jullie flink wat kilometers gemaakt.
Ik benieuwd waar jullie op de kust gaan stranden?
Op naar morgen.
groet, Ron