"Gratis" de was doen.

30 augustus 2023 - Freistadt, Oostenrijk

Het is wel weer tijd om onze grijswater tank te legen en schoon water in te nemen. Deze CP is duidelijk nog niet lang in bedrijf, maar heeft een super vriendelijke eigenaresse.  Of we even naar boven willen rijden? Ze doet een grote schuifdeur achter naast de  schuur open en daar mogen we lozen.  Er zit een goot aan de zijkant. Het loopt nog net niet over onze schoenen. Moeten we nog beter maken, maar nog niet aan toegekomen  is haar flegmatieke commentaar. Bij het schoon water krijgen we persoonlijke service, ze geeft de slang aan, draait de kraan open en begint honderduit te kletsen. Reuze gezellig zo! Als alles klaar is, worden we hartelijk uitgezwaaid. Vijf sterren voor deze CP!

Het is zwaar bewolkt en zo nu en dan een klein buitje. We stoppen in Linz om dit stadje te bekijken. Een dertien in het dozijn stadje. We lopen wat door het centrum en zijn verbaasd over het grote aantal sjieke modewinkels.

We rijden iets van de Donau af. Vrij dicht bij de Donau ligt de zogenaamde europese waterscheidingslijn. Deze denkbeeldige lijn op de kaart bepaalt waar een regendruppel uiteindelijk terecht komt: valt de druppel aan de ene kant, dan stroomt hij naar de Noordzee, valt hij aan de andere kant dan wordt het de Zwarte Zee.

Hier en daar staat er een bordje of steen in het landschap om deze lijn aan te duiden. Dat is dan vooral voor gekken zoals ik die het leuk vinden om zo'n plek te bekijken.

Europese Waterscheiding

Niet zo ver hier vandaan is er een CP volgens Park4Night. Dat klopt, maar we vinden het niks. Niet dat het "unheimisch" aanvoelt, maar het is een kaal grindveldje waar een vijftal campers zouden kunnen staan. Er staat niemand. Niet dat we nou gelijk met totale onbekenden een bakkie zouden willen doen, maar het voelt zo ongezellig. De loodgrijze lucht boven ons maakt het er ook niet beter op. Op dat soort momenten doen we verder niet moeilijk. Als minstens één van ons het niks vindt, is het: Omkeren en een andere plek zoeken. Gelukkig is er een alternatief in de buurt. We komen terecht op een aardige, kleine camping, type "municipal". Het ziet er gezellig uit. Wel duur (€ 32), vandaar dat het niet onze 1e keus was, maar het gebruik van de aanwezige wasmachine en droger is gratis. Dat maakt de prijs dan weer enigszins goed. Als je er tenminste gebruik van maakt. En dat komt goed uit, want de waston is ondertussen al aardig vol.

Op de achtergrond het geruis van een forse beek. Daar gaan we vast lekker op slapen!

1. Beatrice:
    30 augustus 2023
    Ik wist niet van de waterscheidingslijn..
    Af en toe duur , af en toe goedkoop, dat is het echte camperen!
  2. Jan en Beatrice van der Tuin:
    30 augustus 2023
    Weer een leuke wetenswaardigheid. Ja en er zijn inderdaad plekken, dat je denkt doorrijden! Gelukkig leuk , helaas duurder, alternatief aanwezig.